FOTO Dirk B 6190 scheve wilg

Foto : Dirk Bogaert

De Damvallei is van origine een kletsnat gebied. Een aaneenrijging van turfputten, sloten, moerasjes, trilvenen, meersen en broekbosjes. Maar ook in ons natuurgebied laat de klimaatverandering én de verdroging zich de voorbije jaren snoeihard voelen. Grote stukken van de Loopsloot en Mostbeek vallen sinds een aantal jaren droog tijdens de zomermaanden. Wortels van deze knotwilg, die anders permanent onder water staan, komen op die manier bloot te liggen. Een appèl om met zijn allen in te grijpen en werk te maken van een echte strijd tegen de klimaatopwarming. Natuurpunt Damvallei blijft alvast niet bij de pakken zitten en zet samen met de Vlaamse overheid (Agentschap Natuur en Bos) én de provincie Oost-Vlaanderen in op het herstel van onze sloten.

 

Meer info over deze foto en de openlucht fototentoonstelling

Download de uitgebreide folder met alle informatie over deze unieke openlucht tentoonstelling.
Download het kaartje van het wandelparcours.

 

Interesse om deze foto bij jou in huis te halen ?

De meeste foto's uit de tentoonstelling kunnen besteld worden op ware grootte (90 x 60 cm) of halve grootte (45 x 30 cm).
Sommige foto's zijn ook, in pakketjes van 5, als postkaart te verkrijgen.
Alles wordt bij je thuis afgeleverd ! De opbrengst gaat integraal naar de uitbouw van het natuurgebied de Damvallei.
Lees er alles over in onze web-shop.

 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.

Bestel dit fotoboek op onze web-shop.

POSTKAARTEN DAMVALLEI

Pakketjes met telkens 5 postkaarten aan 6,00€ per pakket.

Kijk snel op onze web-shop.

POSTKAARTEN set 1
POSTKAARTEN set 2

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei

 

WANDELPADEN DAMVALLEI

  • Damvalleipad
  • Bergenmeersenpad
  • Damvalleimeerpad