FOTO Dirk B 3161 visdief

Foto : Dirk Bogaert

Als er één vogel is die zijn naam niet gestolen heeft, is het wel de visdief. De hele dag zijn ze in de weer op zoek naar kleine visjes voor zichzelf, of voor hun kroost. Half april komen deze prachtige vogels terug uit hun overwinteringsgebied in Afrika. Natuurpunt zorgt er dan voor dat er broedvlotjes klaarliggen op het Damvalleimeer. Een soort drijvende nestkastjes zeg maar. En met succes. Sedert … broedt de visdief succesvol in ons natuurgebied. In 2020 broedden er 10 koppels en vlogen er 11 visdiefkuikens succesvol uit. Ook kokmeeuwen broeden op het Damvalleimeer en brachten 35 kuikens met succes groot. Op deze foto maakt meneer visdief, mevrouw visdief het hof en versiert haar met een vers gevangen visje.

 

Meer info over deze foto en de openlucht fototentoonstelling

Download de uitgebreide folder met alle informatie over deze unieke openlucht tentoonstelling.
Download het kaartje van het wandelparcours.

 

Interesse om deze foto bij jou in huis te halen ?

De meeste foto's uit de tentoonstelling kunnen besteld worden op ware grootte (90 x 60 cm) of halve grootte (45 x 30 cm).
Sommige foto's zijn ook, in pakketjes van 5, als postkaart te verkrijgen.
Alles wordt bij je thuis afgeleverd ! De opbrengst gaat integraal naar de uitbouw van het natuurgebied de Damvallei.
Lees er alles over in onze web-shop.

 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.

Bestel dit fotoboek op onze web-shop.

POSTKAARTEN DAMVALLEI

Pakketjes met telkens 5 postkaarten aan 6,00€ per pakket.

Kijk snel op onze web-shop.

POSTKAARTEN set 1
POSTKAARTEN set 2

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei

 

WANDELPADEN DAMVALLEI

  • Damvalleipad
  • Bergenmeersenpad
  • Damvalleimeerpad