FOTO Dirk B 0001 icarusblauwtje

Foto : Dirk Bogaert

Twee icarusblauwtjes rustend op dezelfde grasspriet. Het lijkt wel een spiegelbeeld. Het icarusblauwtje is één van de vele vlindersoorten die genieten van de bloemenrijke graslanden en ruigtes in de Damvallei. Icarus is een figuur uit de Griekse mythologie, die vleugels maakte met was en veren om er vervolgens mee te vliegen. Icarus vloog ondanks de waarschuwing van zijn vader te hoog en vooral te dichtbij de zon, waarop de was smolt en de vleugels uit elkaar vielen. Een droevig slot dat leidde tot het inzicht dat hoogmoed komt voor de val. Waarom de naam icarus aan dit blauwtje is gegeven weten we niet. Wat we wel weten is dat ze niet hoog vliegen, zoals andere vlinders soms wel doen. Ook slapen doen ze laag bij de grond en bij voorkeur zoals deze knapperds bengelend aan een grashalm.

 

Meer info over deze foto en de openlucht fototentoonstelling

Download de uitgebreide folder met alle informatie over deze unieke openlucht tentoonstelling.
Download het kaartje van het wandelparcours.

 

Interesse om deze foto bij jou in huis te halen ?

De meeste foto's uit de tentoonstelling kunnen besteld worden op ware grootte (90 x 60 cm) of halve grootte (45 x 30 cm).
Sommige foto's zijn ook, in pakketjes van 5, als postkaart te verkrijgen.
Alles wordt bij je thuis afgeleverd ! De opbrengst gaat integraal naar de uitbouw van het natuurgebied de Damvallei.
Lees er alles over in onze web-shop.

 

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF

Wil je op de hoogte blijven van onze werkdagen of ook van onze geplande -gratis- wandelingen en fietstochten, geef je email-adres dan door en ontvang onze digitale nieuwsbrief.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.

Bestel dit fotoboek op onze web-shop.

POSTKAARTEN DAMVALLEI

Pakketjes met telkens 5 postkaarten aan 6,00€ per pakket.

Kijk snel op onze web-shop.

POSTKAARTEN set 1
POSTKAARTEN set 2

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei

 

WANDELPADEN DAMVALLEI

  • Damvalleipad
  • Bergenmeersenpad
  • Damvalleimeerpad