Verlopen

P1140342

klik hier of op de foto voor meer foto's

Beste Damvallei- en facebookvrienden er is groot nieuws. Het natuurgebied Damvallei breidt uit met maar liefst 5 hectare of ongeveer 10 voetbalterreinen. Het gaat over prachtige weilanden en hooilanden aan de rand van het Damvalleimeer.Hierbij alvast een aantal sfeerbeelden van de korstmossen, de nieuwe poel, de graslanden en de populierenrijen. Deze laatste bieden bijna ieder jaar broedgelegenheid aan een koppeltje boomvalk.

Wil je de aankoop van dit nieuwe stukje Damvallei mee steunen, ga dan als de wiederweerga naar expeditienatuurpunt.  Christophe, Kathleen en Charlotte nemen deel aan expeditie Natuurpunt en verzamelen geld voor ons project. Niet twijfelen, gewoon doen!

ACTIVITEITEN

za mrt 16 @20:00 -
1e Damvallei kwis

Stroperij in de Damvallei

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei

ACTIVITEITEN

za mrt 16, 2019 @20:00 -
1e Damvallei kwis

WANDELPADEN DAMVALLEI

  • Damvalleipad
  • Bergenmeersenpad
  • Damvalleimeerpad