Agenda

Maandwandeling Damvallei: Vliegend grut (in ‘t Geintsch)

Samen met gids Luc onderzoeken we eerst de poelen bij de parking op waterjuffers, vlinders en libellen.

Daarna wandelen we richting Bochten over het libellenjachtterrein De Naeckte. De houtkant en de hoge grassen verbergen vlinders en libellen. Om keizerlibel, paardenbijter en de zomervlinders te zien vliegen, hopen we op zon!

Afspraak om 9.45 uur aan parking Asanti, Schipgrachtstraat 2 in Destelbergen.

Einde rond 12.00 uur of iets later. Hoge wandelschoenen of beter laarzen zijn aanbevolen in dit gebied.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei