Agenda

Maandwandeling Damvallei : feestelijke heropening Hengstepad

Op zondag 31 maart, vanaf 10.00 tot 12.30uur, wordt het Hengstepad feestelijk heropend met ontvangst , toespraken en een wandeling.
Er zijn heel wat werken uitgevoerd en het vernieuwde wandelpad wordt geopend.

Je ontdekt de diversiteit van dit natuurgebied. Je komt te weten welke vissen in de Damsloot leven. Je krijgt ook uitleg over de strijd tegen exoten zoals de Chinese wolhandkrab.
Leuk voor jong en oud. We verwelkomen je met koffie en sluiten af met een drankje.
Dit is een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen i.s.m. gemeente Destelbergen en Natuurpunt.

Deelname is gratis.
Inschrijven vóór 26 maart via info@dewaterkant.org of op 053 72 94 21 van De Waterkant

Locatie: tent Lagen Heirweg, t.h.v. parking Stapsteen, Hooistraat 148 in Heusden (nu Bistro Céline).

Stevige wandelschoenen volstaan, bij nat weer zijn laarzen een must.

FOTOBOEK DAMVALLEI

Boek

 

In 1994 startte Natuurpunt in onze gemeente met de uitbouw van het natuurgebied Damvallei. De resultaten van meer dan 20 jaar natuurbeheer zijn nu gevat in een fotoboek ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Een verbluffend boek over de veerkracht van de natuur. Het succesverhaal van de Damvallei illustreert dat de vernietiging van de natuur niet onomkeerbaar is. Bedreigde of verdwenen dier- en plantensoorten herstellen of duiken terug op met het juiste beheer.


Wil je het fotoboek thuis ontvangen? Dat kan na overschrijving van 33,00 euro (28,00 euro voor het boek + 5,00 euro portkosten) op rekeningnummer IBAN BE 02 890-4342117-40 met vermelding ‘De Damvallei, een beeldend verhaal’. Om portkosten te vermijden kan je het boek, na afspraak (09/228.73.58 of louis.gevaert@dsmg.be), afhalen bij Louis Gevaert, Izegrimhof 9 te Destelbergen.

WANDELKAART DAMVALLEI

Kaart Damvallei